Amino – Booxmedia UI

Giving Boox a boost!

Amino Communications, een grote speler op het gebied van innovatieve Hybrid TV en Cloud solutions,  had voor de presentatie op de IBC beurs 2015 in Amsterdam een iTV design bureau nodig die de iTV user interface voor het zojuist aangekochte OTT product van BooxMedia van een betere design zou kunnen voorzien. 

Een leuke opdracht voor de creatieve en ervaren designers van Stoneroos. Uitgangspunt van het ontwerp van de iTV UI was de bestaande Boox Media iPad app. Door het combineren van bestaande en nieuwe designelementen, werd een meer consistente en uniforme user interface bereikt die de mogelijkheden van het Amino/BooxMedia platform beter tot uiting laten komen.

Van de iPad app werden gebruikt:
– Het kleurenpalet
– Het horizontale patroon.

Dit werd gecombineerd en opgewaardeerd met heldere, krachtige en dynamische typografie. De pictogrammen kregen een gedetailleerde redesign waardoor ze meer verfijnd en duidelijker over komen.

De kracht van het ontwerp is strak en helder en zijn ‘eenvoud’ helpt de gebruiker makkelijk zijn weg te vinden. Dit gecombineerd met vloeiende en snelle animaties geven de devices van dit cloud platform een soepele en elegante uitstraling en maken het – niet onbelangrijk – leuk om te gebruiken.

Stoneroos en Amino Communications zijn goede bekenden van elkaar, Stoneroos ontwierp en ontwikkelde immers al iTV UI’s op Amino boxen voor Tele2 en Glashart Media (nu KPN). En ook voor IBC 2014 werd Stoneroos gevraagd om een ontwerp te leveren voor een Over The Top (OTT) demo interface voor het presenteren van de mogelijkheden van een nieuwe serie settop-boxen A550. 

Client:

  • Amino

Our services:

  • Concept Development
  • Front-End Development
  • Interaction Design
  • Interface Design
  • Visual Design