NPO App

Uitzending Gemist, live TV en meer

Ons doel

In opdracht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wilde Stoneroos een totaal nieuwe terugkijk applicatie maken, gebaseerd op de vorige, succesvolle Uitzending Gemist applicatie van de NPO. De nieuwe app maakt het mogelijk om programma’s terug te kijken, live tv te kijken, naar de radio te luisteren en, in de toekomst, interactie met het tweede scherm.

Ideeën schetsen

Wat eerste schetsen van de applicatie. De schetsen worden gemaakt om alle verschillende ideeën over de applicatie vast te leggen. De schetsen kunnen in vier categorieën worden opgedeeld; terugkijk TV, live TV, live radio en Second Screen.


Sketch NPO Home Sketch On Demand Sketch Details

Van schetsen naar wireframes

Wanneer de schetsen af zijn, is de volgende stap om deze opnieuw te maken, met gebruik van wireframes. Deze wireframes geven de schetsen een duidelijker beeld, waardoor het eindproduct steeds meer in zicht komt.


Wireframe NPO Home Wireframe Search Wireframe Details Wireframe New

De nieuwe app!

De nieuwe companion app van de NPO heeft een totaal vernieuwde lay-out. Gebaseerd op de moderne style van de NPO heeft Stoneroos haar ervaring in het ontwikkelen van apps gebruikt om een intuïtieve, stijlvolle en gebruikvriendelijke app te maken, die goed in de huidige tijd past.

het startscherm

In het startscherm worden een aantal uitgelichte programma’s weergegeven. Onderin het scherm kan de gebruiker kiezen om te zoeken naar programma’s, een alfabetische lijst van de programma’s te zien, een lijst van de nieuwste programma’s te zien of te zien wat de meest bekeken programma’s zijn.

De NPO programma’s on demand verkrijgbaar

In plaats van het vertical scrollen, wat in de vorige uitzending gemist app werd gebruikt, wordt er in de huidige applicatie gebruik gemaakt van horizontaal scrollen tussen de programma’s. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker een helder overzicht krijgt van de beschikbare programma’s. Navigeren tussen de meest belangrijke secties van de applicatie gebeurd met behulp van een schuifmenu. Nadat er een sectie gekozen is wordt er een submenu geopend, zodat de gebruiken een subsectie kan kiezen.

Programma details

Wanneer er een programma gekozen is, geeft de applicatie een duidelijk overzicht van de meest belangrijke programma-informatie. Onderin het scherm zijn alle andere afleveringen van het programma te zien. De gebruiker kan meestal tot dertig dagen na de originele uitzendtijd programma’s terug kijken. Geen tijd of zin om het programma nu te kijken? Klik op de ‘kijk later’ knop, en het programma wordt aan de ‘kijk later’ lijst toegevoegd.

Kijk live tv

Naast de mogelijkheid om programma’s terug te kijken, maakt de app het mogelijk om naar de live uitzending van de NPO te kijken, of om naar de radio te luisteren.


Ook beschikbaar voor de iPhone

De app is niet alleen beschikbaar voor de iPad, hij is ook te verkrijgen op de iPhone. Zodoende kan je hem altijd en overal gebruiken!


Download de app nu!

Ervaar alle functies van de NPO app zelf en download hem nu in de App Store! (belangrijk: Om on demand video’s te kijken moet je in Nederland zijn.)

De NPO app is geupdate met Live Synchronisatie!

In opdracht van de NPO is de reeds bestaande NPO uitzending gemist app (ook ontworpen en ontwikkeld door Stoneroos) voorzien van een update. Er is een audiosynchronisatie functie toegevoegd aan de app. De app vangt hierdoor de exacte timestamp op van het eerste scherm, waardoor beide schermen geheel synchroon lopen, ongeacht de delay van het eerste scherm. En dit biedt vele mogelijkheden voor gebruikers, programmamakers en adverteerders.

NPO Live App

Klant:

  • NPO

Onze diensten:

  • Back-End Development
  • Concept Development
  • Front-End Development
  • Interaction Design
  • Interface Design