KNIPPR

Kabelvrije Interactieve Televisie

Stoneroos helpt KNIPPR los te gaan

De tv-abonnementmarkt is conservatief en is al jaren hetzelfde: wil je één specifieke zender, dan moet je ook betalen voor zenders die je niet wilt. KNIPPR (T-Mobile) wil deze markt openbreken met een innovatieve OTT tv-dienst en Stoneroos werd benaderd om de webomgeving te ontwerpen en ontwikkelen. Deze uitgebreide webomgeving moest voorzien zijn van een webplayer voor live tv, tv-gids, e-shop, persoonlijke omgeving en marketing-amp;-salespagina’s. Samen met de teams van KNIPPR en Ericsson is er een sterk en fraai tv-product op het web neergezet dat de concurrentie aan kan met de gevestigde orde in het televisielandschap!

Welkom in de next-gen TV experience

Onze 15 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van state-of-the-art iTV-diensten kwam samen in het creëren van de gebruiksvriendelijke en stijlvolle webplayer. De altijd aanwezig live tv-stream in de achtergrond van de webplayer dompelt de gebruiker gelijk onder in de next-gen televisie-ervaring.

De KNIPPR- klanten hebben gelijk toegang tot hun favoriete live tv-programma’s en kunnen deze pauzeren en het herstarten in hun browser. Het is ook mogelijk om programma’s tot 7 dagen terug te kijken door gebruik te maken van de soepele tv-gids en met de on-demand player is het altijd mogelijk om met één klik weer live te gaan kijken.

Door ook functionaliteiten als Chromecaststreaming, het aangeven van favorieten en social media sharing toe te voegen voelt de KNIPPR webplayer aan als een volwaardig en volwassen product.

Stel favorieten in

Player design verrijkt de TV ervaring

Chromecast integratie

Een première: de KNIPPR Apple TV4 app

Door de mogelijkheden van de vierde generatie Apple TV te benutten konden we de eerste Apple TV4-app ontwikkelen voor een tv-aanbieder in Nederland. Deze app heeft dezelfde functionaliteiten die ook aanwezig zijn in de webplayer: live en uitgesteld kijken, een snelle en gebruiksvriendelijke tv-gids (gepatenteerd door Stoneroos en een serieus alternatief voor de door Rovi gepatenteerde gridview tv-gids) en een zoek functionaliteit.

Op het moment dat de KNIPPR-klant inlogt met zijn accountgegevens worden de geabonneerde en favoriete zenders gepresenteerd in de bekende maar speciaal aangepaste Apple TV4-interface. Door de tvOS-richtlijnen te volgen en daarnaast specifieke KNIPPR-designelementen toe te voegen voelt de app uniek, hoogwaardig en tegelijkertijd vertrouwd aan.

De lancering van deze app was groot nieuws en bezorgden KNIPPR en Stoneroos veel positieve publiciteit, zelfs zoveel dat klanten van KNIPPR-concurrenten aan hun eigen tv-aanbieders vroegen of zij ook niet alstublieft een Apple TV4-app konden gaan ontwikkelen.

Één van de eye-catchers van het Apple TV4-platform is de knoppen met de parallaxeffecten. Door deze techniek toe te passen om aantrekkelijke cards te creëren werden de knoppen verheven van hun pure functie als knop naar ook een manier om alle rijke en prachtige content te kunnen tonen die beschikbaar is in de app.

KNIPPR eShop

Een innovatieve dienst
krijgt een innovatieve e-shop

Één van de krachten van KNIPPR is het per maand eenvoudig aan en uit kunnen zetten van losse zenders en paketten, in tegenstelling tot de andere tv-aanbieders die alléén paketten aanbieden die ook nog eens voor een langere termijn zijn af te nemen. Om deze nieuwe flexibiliteit mogelijk te maken ontwierpen wij de KNIPPR e-shop, waren we verantwoordelijk voor frontend development en zorgden we er voor dat de Subscriber- en Billing-Managementsoftware werden gekoppeld aan de backend.

Een innovatief idee vereist op maat gemaakte oplossingen, dus ook voor de e-shop. Door nauw samen te werken met de partij verantwoordelijk voor het leveren van de Subscriber- en Billing-Managementsoftware konden de kleine en grote issues effectief opgelost worden. Door de innovatieve drive achter KNIPPR moest een aantal elementen in de Subscriber- en Billing-Managementsoftware speciaal worden ontwikkeld en aangepast. Dit bleek een behoorlijke uitdaging maar het uiteindelijke resultaat haalde de doelstellingen waar we erg trots op zijn.

Voor het ontwerpen van de UX en UI van de e-shop was er een gemeenschappelijke inzet nodig van de Stoneroosdesigners en het productdesign- en marketing-&-salesteam van KNIPPR. Onze UX/UI-designkennis en de kennis van KNIPPR omtrent e-shops en marketing & sales bleek een goede mix te zijn om een effectieve en aantrekkelijke e-shop te creëren die de dienst en inhoud goed kan aanbevelen, sales laat toenemen en de positie van KNIPPR als de nieuwe manier van tv beleven bevestigt.

Kies in één keer een pakket zenders.

Of voeg losse zenders toe.

Registreer en begin gelijk met kijken!

Een nieuwe klant is maar vier stappen verwijderd van het direct genieten van zijn favoriete tv-programma’s met de gebruiksvriendelijke en soepele aanmelden-en-bestelleninterface.

Kom in de winkel en krijg een korting

Door een vouchertool te ontwikkelen die gekoppeld werd aan het Customer- en Billing-Managementsysteem kunnen de T-Mobilemedewerkers in de fysieke winkels korting geven aan al bestaande T-Mobileklanten. Wij verzorgden die koppeling, het frontend design en development.

Mijn KNIPPR

Een Personal Subscribtion Management systeem ontwikkeld voor maximale controle

Tegenwoordig willen klanten alles online en persoonlijk regelen, dus ook de samenstelling en duur van het tv-aanbod. In de speciaal ontwikkelde MijnKNIPPR-omgeving kan de klant zijn abonnement pauzeren en stoppen, zijn zenderpakket per maand aanpassen, inzicht krijgen in de facturen, zijn apparaten beheren en natuurlijk zijn persoonlijke informatie bijwerken. Hiervoor werd, weer in samenwerking met het productdesignteam van KNIPPR, een responsive frontend ontworpen en ontwikkeld die aan de achterkant door ons werd gekoppeld aan de Subscriber- en Billing-Managementsoftware.

e

Drupal design en development

Een Drupaltemplate werd door T-Mobile geselecteerd om de marketing- en saleswebsite van KNIPPR te faciliteren. Stoneroos leverde een Designrichtlijnendocument en een CMS met op maat ontworpen templates voor het KNIPPR marketing-en-salesteam, zodat dit team eenvoudig nieuwe content kan toevoegen aan de website en als nodig ook nieuwe webpagina’s kan aanmaken gebruikmakend van de templates en designrichtlijnen.

Naast het Designrichtlijnendocument maakten we op maat gemaakte HTML-pagina’s met geïntegreerde Drupalelementen. Dit resulteerde in op maat gemaakte oplossingen die eenvoudig zijn aan te passen door het marketing-en-salesteam, gebruikmakend van het Drupal CMS. Uiteraard zijn alle pagina’s volledig responsive.

AWS-services en support

Stoneroos host de KNIPPR Webportal, zodat kan worden voldaan aan de schaalbaarheids- en beschikbaarheidseisen van T-Mobile. Stoneroos configureerde de hostinginfrastructuur voor de KNIPPR Webportal met behulp van Amazon Web Services (AWS). We configureerden de hostinginfrastructuur, zodat automatisch wordt geschaald (bijvoorbeeld, het toevoegen van capaciteit) naar de benodigde hoeveelheid infrastructuur om groeiende aantallen gebruikers op te kunnen vangen. Onze hostinginfrastructuur is in staat om incidenteel op te schalen om een plotselinge toename in gebruikers effectief op te vangen, om daarna weer terug te schalen als het aantal gebruikers weer normale aantallen bereikt, dit allemaal om kosten te besparen. Daarnaast verzorgt Stoneroos Support 24×7-ondersteuning om elk issue gerelateerd aan het hosten van de KNIPPR Webportal te kunnen opvangen.

OTT NOW!

Dit project is gemaakt met OTT NOW!

Door gebruik te maken van OTT NOW! apps kon KNIPPR op meerdere devices snel gerealiseerd en gelanceerd worden.

Ook snel de markt op met uw TV service of video aanbod?

Klant:

  • KNIPPR
  • T-Mobile

Onze diensten:

  • Back-End Development
  • Front-End Development
  • Interaction Design
  • Interface Design
  • Visual Design