contact
 

Stoneroos - passie voor Data, Code en UX Design


Over Stoneroos


Stoneroos is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van interactieve televisie. Met 15 jaar ervaring in het design en development van user interfaces voor alle schermen zijn we dé partij om uw TV-service gereed te maken voor de toekomst. Het team bestaat uit ervaren ontwikkelaars en designers van verschillende disciplines die door de korte lijnen effectief met elkaar samenwerken en daardoor als team snel kunnen schakelen met de klant. Met een flinke passie om grote hoeveelheden data en code tot een mooi en intuïtief goed product te maken, is ons team altijd op zoek naar innovatieve oplossingen op het gebied van de user experience en software oplossingen.

 

Naast producent van iTV-oplossingen is Stoneroos ook leverancier van EPGdata voor ruim 3 miljoen gebruikers in Nederland.  Voor het verrijken van de EPGdata heeft Stoneroos sofware ontwikkeld die het managen makkelijk, snel en kostenbesparend maakt. Deze software wordt niet alleen voor de eigen EPGdata gebruikt, maar wordt ook aangeboden aan de markt. Verrijkte EPGdata staan aan de basis van een goed iTV-product en zijn noodzakelijk voor zaken zoals content discovery en personal recommendation. 

 

Door de juiste mix van verschillende disciplines binnen Stoneroos borrelt het altijd van de ideeën. Er wordt dan ook de ruimte geboden om deze ideeën uit te werken, wat heeft geresulteerd in een breed scala aan eigen producten. Voorbeelden hiervan zijn de Companion app, Web TV app, iFanzy, SpotList Music, EPGdata.tv, PocketPro en de Fiets!-app. 

 

Ook ondersteunt Stoneroos goede ideeën van anderen, de deelneming aan de start-up WeParc is hier een goed voorbeeld van. Waarbij Stoneroos de ICT-oplossing voor haar rekeing neemt. 

 

Met trots kondigt Stoneroos de opening aan van een tweede kantoor.

Dit nieuwe kantoor zal zich bevinden in Spanje. Het team van inhouse ontwikkelaars zal worden uitgebreid met nieuwe hoogopgeleide ontwikkelaars. Het kantoor bevindt zich in de technologische stad, San Sebastian, waardoor Stoneroos kan profiteren van de Technische Universiteit van San Sebastian. Zo krijgen afgestudeerden met een IT-bachelor de mogelijkheid om een carrière te starten bij Stoneroos, zonder te hoeven verhuizen naar Nederland. Deze stad biedt een geweldige werksfeer met meerdere tech-parks, innovatiecentra en IT-professionals die samen een uniek zakelijk R&D-netwerk vormen.

 

Geschiedenis


Sinds de oprichting in 2001 is interactieve televisie de focus geweest van Stoneroos. Bij de allereerste interactieve concepten op de settop-box die rond programma’s als Willem Wever werden gerealiseerd speelde Stoneroos een belangrijke rol. Met de interactiviteit rond het programma C-Majeur werden direct meerdere internationale prijzen gewonnen. 

 

In deze jaren zijn in opdracht van UPC games en rode knop applicaties ontwikkeld. Tegelijkertijd werd er gewerkt aan de persoonlijke tv-gids iFanzy als onderdeel van het Europese samenwerkingsprojecten Passepartout en NoTube. Ook klopte Rabobank aan voor een aantal klussen waar de interactieve VOD portal van de Rabo TV content de grootste van was. Deze ervaringen met het ontwerpen en ontwikkelen op settop-boxen zorgde ervoor dat partijen als Tele2 en Glashart Media (nu KPN) bij Stoneroos terecht kwamen voor het ontwikkelen van hun nieuwe iTV producten op Amino settop boxen. 

 

De uren die werden gestopt in het ontwikkelen van digitale tv-gidsen en iTV user interfaces resulteerde uiteindelijk in het lanceren van een eigen EPGdata product en EPGdata dienstverlening. Dit heeft ervoor gezorgd dat Stoneroos nu een krachtige combinatie van metadata, design, frontend en backend development kan bieden. En dat allemaal in-house.

 

Het iTV landschap veranderde enorm met de aankondiging en komst van de eerste mobile devices. Stoneroos was er dan al snel bij om apps te lanceren die de televisiekijker een nog betere televisie ervaring konden bieden. Een voorbeeld hiervan is de Companion app, een totale tv oplossing die al werd afgenomen door NPO en Glashart Media.

 

Tussen alle iTV werkzaamheden door hebben we ons ook op andere gebieden ontwikkeld door side projects op te starten. De Fiets!-app is hier een goed voorbeeld van, net als PocketPro en de muziek app SpotList. Naast nieuwe uitdagingen bieden deze side projects ook een stimulans voor persoonlijke ontwikkeling en kansen om te innoveren.

 

De meest recente toevoeging aan ons product portfolio is de Web TV app die de gebruiker de mogelijkheid biedt om online live en on-demand televisie te kijken. De Web TV app is in staat om boven op elk type player een stijlvolle en gebruiksvriendelijke user interface te leggen. Dit product is succesvol geïmplementeerd in de OTT dienst KNIPPR van T-Mobile.


Vacature

We hebben nog 4 stoelen vrij voor een iOs developer of gemotiveerde Android developer.
Dus wil je werken en leren in een informele werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief?
Neem dan contact met ons op of ga naar de vacaturepagina!
Wij stellen het op prijs wanneer potentiƫle kandidaten zelf hun interesse kenbaar maken. Wij maken geen gebruik van recruiters. De fee die recruiters in hun zak steken, wensen wij liever te verdisconteren in het salaris. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.